Wie zijn we

Wie zijn we

Wij staan voor jullie klaar om u aangepast advies te geven specifiek afgestemd op uw situatie. Klantvriendelijkheid, farmaceutische zorg waarbij de patiënt centraal staat en productkeuze op wetenschappelijke basis zijn de belangrijkste pijlers waarop wordt gesteund.

Ons team bestaat uit , Isabelle De Marez, apotheker-titularis, UGent 2000 ,Tamara Stedehouder, farmaceutisch technisch assistente TIHF Brugge 2005 en Andy Chou, apotheker UGent 2020.

Om een zo goed mogelijke farmaceutische zorgverstrekking te verlenen, worden continu bijscholingen gevolgd. Met de grootste zorg bereiden wij uw magistrale bereidingen en geven we daarnaast graag een extra woordje uitleg bij het gebruik van nieuwe medicatie. 

We bieden u naast de klassieke geneesmiddelen een zeer uitgebreid assortiment van producten aan. Met persoonlijk advies begeleiden we u tot het geschikte product voor uw probleem. Bent u chronische patiënt? Dan begeleiden wij u graag als uw huisapotheker!

UW GEZONDHEID, ONZE ZORG!

We bieden een luisterend oor en stellen gerichte vragen om u een geschikt product op maat te adviseren of raden u op basis van de bekomen informatie aan om een arts te consulteren. Daarnaast geven we u deskundig advies over de werking en het correct gebruik van jouw medicatie.

Onze apotheek biedt de mogelijkheid tot individuele medicatievoorbereiding (IMV). Dit ten dienste van woonzorgcentra maar zeker ook voor de individuele patiënt.

 

Geneesmiddelen

Iedere huid is verschillend, daarom bieden we u een ruim aanbod aan verzorgingsproducten van meerdere gamma’s om tot de ideale verzorging voor uw type huid te komen. Voor elk wat wils: jong of oud, van acné tot de eerste rimpeltjes, een droge of vette huid… samen met u gaan we op zoek naar de geschikte producten voor uw dagelijkse verzorging. Bovendien beschikken we ook over verzorgingsproducten die aangepast zijn voor mensen met een gevoelige huid of huidaandoeningen.

U vindt bij ons het volledige gamma van Louis Widmer, Eucerin, Vichy, La Roche Posay, Cerave, Umami en Klorane.

U vindt bij ons ook het volledige gamma van Cent pur Cent. De make-up lijn van Cent pur cent staat voor 100 % puurheid, 100 % zuiverheid, 100 % gezondheid en 100 % kwaliteit. De poeders bestaan uit 100 % natuurlijke mineralen, zoals Mica-mineralen, afkomstig uit de gebergtes van Peru. Cent pur cent is dus 100 % natuurlijk zonder toevoeging van schadelijke stoffen zoals talk, parfum, niet-natuurlijke olie of kleurstoffen. Daarom is Cent pur Cent geschikt voor elke vrouw en elk huidtype.
Regelmatig organiseren we workshops om het gamma te leren kennen. Stuur gerust een mailtje indien je hiervan op de hoogte wenst gehouden te worden.

Wij bieden een uitgebreid assortiment aan natuurlijke zelfzorgmiddelen. Wanneer onvoldoende nutriënten worden opgenomen via de voeding, bieden voedingssupplementen een ideale oplossing om de gehaltes van vitaminen en mineralen opnieuw te optimaliseren. Breng zowel je arts als je apotheker steeds op de hoogte van de inname ervan. Sommige vitamines en mineralen kunnen namelijk de werking van andere geneesmiddelen beïnvloeden.

Wij geven je ook graag advies over fyto- en homeopathie.

Neem een kijkje bij onze natuurlijke gamma's Tilman en Puressentiel.

Sportvoeding met advies 
Als sporter kan je pas optimale sportprestaties leveren wanneer het de voedingsstoffen binnenkrijgt die je lichaam echt nodig heeft. Wij maken je wegwijs in ons ruim assortiment sportvoeding. Etixx

Dieetvoeding
Uitgebreid aanbod specifieke voedingsproducten, van suikervrije producten voor diabetespatiënten tot laagcalorische maaltijdshakes om af te slanken. Revogan, Modifast

Bijvoeding
Bijvoeding is medische voeding die verrijkt is met energie en/of eiwitten. Assortiment voor verschillende ziektebeelden (ondervoeding, diabetes, doorligwonden, kanker, ...) Fresubin, Fortimel

Gezond in beweging
Voor elk gewricht vind je hier de juiste brace. Evenals steunkousen, kompressiekousen, diabeteskousen, anti-emboliekousen en reiskousen. Wij staan u bij met advies en helpen u bij de maatname.

U vindt bij ons het volledige gamma van BOTA en Epitact

Door een steeds ouder wordende bevolking is er een grotere vraag naar aangepaste zorg voor hulpbehoevende personen die zo lang mogelijk zelfstandig thuis willen blijven wonen.

Wij zijn een ZORGPUNT apotheek. Wij bieden u allerhande thuiszorgdiensten aan.
U kunt terecht bij ons voor :

  • Huren of aankopen van thuiszorgmateriaal zoals elektrisch verstelbaar ziekenhuisbed, anti-decubitusmatras, relaxzetel, toiletstoel, hometrainer, looprek, rollator, rolstoel, aerosoltoestel, krukken… geleverd aan huis, 7 dagen op 7. U kunt hiervoor bij ons terecht of op 0471 21 15 17 of via www.zorgpunt.eu
  • Aankopen van hulpmiddelen in huis. Het assortiment vindt u op www.advys.be of vraag de brochure in de apotheek.
  • Bent u minder mobiel ? Dan hebt u waarschijnlijk recht op een gratis, volledig terugbetaalde rollator, rolstoel of scooter. Vraag uw arts om de bijlage 19 in te vullen. Dit document kan je hieronder downloaden of vraag een exemplaar in je apotheek.
  • Gratis aflevering stoma-materiaal, urinezakken, penishulzen, … Jaarlijks voorschrift van de huisarts volstaat. Gratis aflevering sondes voor autosondage. Maandelijks voorschrift en attest is hiervoor noodzakelijk.
  • Personenalarm
  • Installatie traplift van Stannah.
  • Incontinentie
    Hartmann aan –40 %, Tena aan –20 %. Wij helpen u in alle discretie bij het kiezen van het juiste product. Wij bieden u stalen aan om uw keuze te vergemakkelijken. Wij helpen je bij de aanvraag van het incontinentieforfait. Dit document kan je hieronder downloaden of vraag een exemplaar in je apotheek.

BijlageSCOOTER.pdf

BijlageROLSTOEL.pdf

BijlageROLLATOR-LOOPREK.pdf

BijlagePERSONENALARM.pdf

Aanvraagincontinentieforfait.pdf

 

 

Mijn Huisdier

Voor het welzijn van uw trouwe vriend hebben we de nodige producten in ons gamma. Hiertoe behoren verzorgingsproducten en middelen om uw huisdier te ontwormen of om vlooien en teken te voorkomen of te verwijderen. Ook voorschriftplichtige geneesmiddelen zijn bij ons verkrijgbaar. Daarnaast bieden we eveneens dieetvoeding en voedingssupplementen aan voor uw gezelschapsdier.

Frontline, Advantage, Royal Canin, Hills Prescription, ...